Olen viimesten parin kuukauden aikana tehnyt ruokia käyttäen hyväksi sellasia ainesosia, joita en yleensä ole ikinä ennen käyttänyt (en ole tehnyt kyllä ruokaakaan käytännössä aiempina vuosina ainoastaan itselleni - kun mielestäni puurot ja hedelmät olivat ihan ok ja saihan sitä käytyä sitten kavereilla tai kavereiden kanssa ulkona syömässä:)
Olen käyttänyt ruuanlaitossa entistä enemmän mantelijauhoja, varsinkin, kun olen tehnyt: feta-pinaattipiirakkaa tai rahkapiirakkaa. Kerran tein myös punaisen linssikeiton - olin vain hämilläni kun liuotuksen yhteydessä linssini juuttuivat siihen astiaan kiinni, jossa niitä liuotin. (niitä piti vissii ehkä vaan ja ainoastaan huuhdella) .. kaikesta huolimatta: hyvää keittoa!
Kesäkurpitsakin on minulle vähän hassu tuttavuus - viime vuoden puolella olin valmistamassa Ratatouille - nimistä ruokaa, mutten ollut varma, että pitäisikö se vihreä kurkun näköinen kasvis kuoria vai riittääkö vaan peseminen. Ja KVG antoi hieman ristiriitaisen vastauksen.
Kesäkurpitsaa ei tarvitse kuoria. Tosin suurten kesäkurpitsoiden kuori on kitkerä ja se kannattaa poistaa.
Tuloksena oli se, että pohdiskelin sitä, onko kesäkurpitsani tarpeeksi suuri ollakseen kitkerä. Facebook-statuksessa kysyin jelppia ja sitä tulikin. Lopulta en kuorinut kesäkurpitsaa, poistin vaan molemmista päistä n.2cm pätkän ja paloittelin sen. Oli aika maukasta Ratatouillea.
Olen aika kaikkiruokainen. (paitsi maksaa en syö, muutaku maksamakkaran muodossa)
Äsken tein vähän erilaisia ostoksia netissä, ostoskoriini päättyi seuraavanlaista matskua... mantelijauho, kookosjauho, hamppujauho .. parapähkinöitä, pennepastaa .. amaranttia ? .. sekä mustia riisinuudeleita. Pidän erikoisuuksista - ruuassa, mutta ongelmana on, etten osaa tehdä niitä. Ei välttämättä ole osaamisesta kiinni - ei ole vaan tullut koskaan tehtyä. Lähinnä kaikki on melko harkittuja ostoksia - mitä voi käyttää leivonnassa, paitsi mustat riisinuudelit. Niitä otin vain ja ainoastaan sen takia, kun tuoteselostuksessa luvataan niiden värin muuttuvan purppuraksi. Must-try-might-be-good.
Gluteeniton eksoottinen nuudeli on valmistettu pähkinäisen makuisesta mustasta riisistä. Muuttuu syvän purppuraksi keitettäessä. Ravintorikas, sisältää mm. rautaa, kalsiumia, B-vitamiineja, sinkkiä ja seleeniä.
Eh.. Oudoin ruokalaji, mitä olen ikinä syönyt:
fasaani consomme
fasaani consomme
Hmm.. Uusin, erikoisin tuttavuus:
escargots
escargots
Yay! .. pihvi, jota en polttanut + halloumi, joka oli uutta makunystyröille
medium beef tenderloin with pepper plus halloumi cheese on side
medium beef tenderloin with pepper plus halloumi cheese on side