Siirry pääsisältöön

Selkä suoraan!


Opiskelen päätoimisesti markkinointia ammattikorkeakoulussa ja opiskeluni vuodenvaihteeseen asti oli käytännössä osuuskunnan kautta, mutta siirryin nyt omalle, itsenäiselle opiskelupolulle. Se tarkoittaa sitä, että erosin markkinointiosuuskunnasta ja käyn kursseja sekä luen kirjoja. Jännittää jonkun verran se fakta, että se vaatii itseltäni enemmän kuin mitä osuuskunnassa toimiminen, mutta olen ainakin vastuussa vaan itselleni, mikäli hommat eivät hoidu.

Tällä hetkellä vaan näyttää vahvasti siltä, että valmistumiseni viivästyisi "Affärssvenska"-kurssin takia eli ruotsi olisi murheenani, mutta pitää selvittää, onko näin vaiko ei, koska minähän valmistun tänä vuonna. Minä haluan valmistua tänä vuonna, joten pakko on se ruotsikin saada käytyä tänä vuonna.



Viime vuonna opettelin antamaan itselleni aikaa, otin tilaa ja mietin tulevaisuuttani. Tiedän, että siihen nyt vuonna 2015 kuuluu paljon kirjojen lukemista, koska edelleen 30 opintopistettä pitää saavuttaa kirjaesseiden kautta, joten haastetta tulee riittämään, koska 30 opintopistettä tarkoittaa n. 30-90 kirjaa, riippuen painotuksista. Olen myös menossa maaliskuussa hiihtokisoihin, matkana on n.50 kilometrin osuus, joten siihen mennessä pitäisi saada vähän hiihtokilometrejä kerrytettyä ja se onnistuisi varmaan parhaiten ostamalla sukset ja sauvat sekä monot tarpeisiin.

Yleisesti tällä viikolla minun on tarkoitus lukea pari kirjaa, kirjoittaa ja palauttaa muutama essee sekä käyn töissä parina päivänä. Yritän myös jäsennellä itselleni toimivaa kalenteria ja saada selkoa ajankäytöstäni hallinnoimalla mahdollisimman hyvin. Omaksi ilokseni huomasin, että kiireellisyys on vähentymässä ja saan keskittyä itselleni tärkeisiin asioihin enemmän kuin mitä kuvittelin.


Olen melko innoissani jo toisesta työharjoittelusta/ammattiharjoittelustani, jonka suoritan tänä kesänä erään yhtiön markkinointiosastolla. Ensi kuussa aloitan myös opparini suunnittelun, koska tiedän melko hyvin, mistä sen tulen tekemään ja työharjoittelunikin liittyy siihen. Pitää vaan karsia ylimääräistä pitsinnypläystä, koska pitää selkeyttää itselleni, mitä teen ja milloin teen ja miksi teen..kun arjessa on monta palaa, niin niiden pitää aika hyvin loksahtaa kohdalleen, oman ja muiden mielenterveydenkin takia. Senkin takia, että haluan olla läheisteni kanssa ja heillekin aion suoda aikaani, koska aina en ole sitä tarpeeksi hyvin muistanut enkä halua jälkeenpäin harmitella sitä, ettenkö ole ollut läsnä ja tukena muidenkin elämässä, kun he ovat sitä tarvinneet. 



Uudenvuodenlupaukseni olikin se, että tulisin suomaan enemmän aikaa niille ihmisille, jotka ovat minulle tärkeitä. Ilahduttavinta on ollut huomata, että ystäväni ovat jaksanneet soitella minulle jopa keskiyöllä tai keskiyön jälkeen jutellakseen tai kyselläkseen kuulumisia. 

Olen reissussa kaverini kanssa tosiaan nukahtanut kerran aamuyöstä kesken juttelutuokion, koska en osannut enkä halunnut lopettaa puhumista, mutta oltiin siinä vaiheessa ystäväni kanssa jutelleet kasvotusten jo useamman tunnin ajan. 

Vaalin ja haluan pitää lähelläni niitä ihmisiä, joihin voin luottaa. Halu luottaa olisi joskus isompi kuin kyky luottaa, vaikkakin joskus otan riskejä, niin liian sinisilmäinen ei saisi koskaan olla.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

It will be alright.

Pelasin kerran jalkapalloa. Minulla oli vielä sinä aamuna kaikki hyvin. Lämmittelin lihakseni, kävin aamulenkillä.. Oli kesä.. Aurinko paistoi.  Oli yhdeksäs kesäkuuta ja vuosi oli 2012. Viikkoni kohokohta. Jalkapalloturnaus. Viisi peliä. Ensimmäinen peli alkoi, pari kosketusta , sain pallon ja olin juurikin syöttämässä sitä, polveni oli hieman koukussa, koholla, irti nurmesta. Vastustaja juoksi päin ja ihanku yli polven. Polveni vääntyi ulospäin, napsahti ja minä makasin nurmen pinnalla ja huusin kivusta. Huusin ja itkin, niinku en olisi ennen ikinä kipua kohdannutkaan. Kipu oli todella kova, ettei sitä olisi pystynyt edes millään kuvittelemaankaan.  Epäilin , että lumpio on mennyt pois paikoiltaan tai jotain muuta kamalaa. Nopeasti joukkueen valmentajat pelaajineen siirsivät minut kentän laidalle, rauhoittelivat, nostivat jalat koholle, laittoivat kaksi kylmäpussia molemmille puolille polvea ja siteen päälle, mikä pitelisi kylmäpussit paikoillaan. Siinä itkua

A Rotten Guest.

“You wake up one morning and there it is, sitting in an old plaid bathrobe in your kitchen, unpleasant and unshaved. You look at it, heart sinking. Madness is a rotten guest .”  Madness: A Bipolar Life. Kirjoittaja kärsii  bipolaarisesta mielialahäiriöstä.  Suosittelisin lukemaan tämän kirjan jo hyvän lukukokemuksensa takia, ja varsinkin, jos lähipiiristä löytyy joku, joka kärsii kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä. Erittäin hyvin tässä kirjassa käy ilmi, miten sairaus vaikuttaa kaikkiin ja kaikkeen, vaikka onhan se tiedossa, mutta ei sitä halua ajatella.  Olen lukenut myös  Marya Hornbacherin  edellisen kirjan:  "Elämä kateissa - kertomus anoreksiasta ja bulimiasta". Madness  alkaa limittäin sen kanssa, mitä hän kertoi Wasted (suom. Elämä kateissa) - teoksessa, mutta perehdyttäminen syömishäiriöihin ei ole tässä kirjassa keskeisintä, vaan hänen mielialahäiriö. Muutamien sivujen jälkeen ollaan ajassa sen jälkeen, kun syömishäiriö ei vaikuttanut olevan niin ke

mi semana

Huhtikuun alusta Heiaheia-kalenterini on alkanut näyttämään jo hieman paremmalta. Joulu/helmi/maaliskuu olivat todella hiljasia ku ei tullut paljoakaan erikseen liikuttua vapaa-ajallani. Aamusali saa herämään kropan ihan mukavasti. Running-tuossa nyt on lähinnä hölkyttelyä ja linkuttelua, kun vihloo tosi pahasti tervettä polvea sisäsyrjän puolelta ja lumpion päällä tuntuu kipua. Kuten huomaa, sain mitalin , että oon 10 x käynyt salilla vuonna 2013. Jippiikaijee. Jes! Oon tosi "ylpeä" -- onhan sitä tullut salilla ryhmäliikuntoissakin käytyä, mutta aika surkeata tuo on, kun 10 x tulee täyteen vasta huhtikuussa, mutta voin leikkiä, että huhtikuusta huhtikuuhun on "minun vuosi" vaikka muilla se vaihtuisikin joulu-tammikuun vaihteessa. Laitoin sähköpostia eräälle pesäpallojoukkueelle.  Kuulin, että olisi mahdollista ehkä pelata, niin haluaisin hirmu-hirmu kovasti pelata, edes sitä maakuntasarjaa. Ei oo niin väliä, kunhan saisin pelata, koska se on niin mukav