Siirry pääsisältöön

Kesää kohti.



Alkuvuosi on vaan valunut ohitse. Vaihtokesästä Pietarissa on mennyt ikuisuus. Minusta tuntuu, että puolet sydämestäni sinne jäi. Kerron, mitä tunnen ja teen, mitä haluan. Selkäni oireilee pahasti, liikunta helpottaa. Ikävöin Pietariin aivan mielettömästi, niitä ihmisiä, niitä katuja ja sitä hukuttautumista massaan. Minusta tuntui, että olin enemmän kotona ku kotonaan. Onneksi nään pian muutamia ihmisiä, joihin tutustuin Pietarissa.

Minun oli tarkoitus mennä tulevana kesänä myös Pietariin työharjoitteluun, mutta vahvasti näyttäisi siltä, etten olisi sinne menossa. Olen menossa pian työharjoitteluhaastatteluun, paikkana Suomi. Harjoittelu, josta ei maksettaisi palkkaa, en saisi siitä mitään ylimääräistä, mutta saisin suoritettua harjoitteluni. Olen semi-innoisaan. Kesä saisi jo tulla. Haluan vaan käydä töissä, olla, lukea kirjoja, ruskettua, syödä jäätelöä ja viettää aikaa kavereiden kanssa rannalla. En malta odottaa kesää. Sydämeni hakkaa ja tykyttää. Se syvältä sisimmästäni kumpuava nauru, se on siellä, ihan nurkan takana. Aistin sen ja koen sen. On asioita, joita pystyn hallitsemaan ja asioita, joille en mahda mitään, mutta yksi on varma. Tästä loppuvuodestani voi tulla unohtamaton monella tapaa. Odotan, että suunnitelmat kouluni kanssa selkeytyvät, mutta valmistun tänä vuonna, maksoi mitä maksoi.

Paras kommentoi, jonka olen tänä vuonna kuullut oli: "..sinunlaistasi toista en ole vielä koskaan tavannut!" Pienilläkin sanoilla on merkitystä. Joidenkin ihmisten sanat satuttavat niin peruttomattomasti, ettei asioita voi koskaan unohtaa, mutta niiden kanssa pystyisi elämään. Onneksi löytyy aivan mielettömän mahtavia ihmisiä elämässäni, jotka osaavat piristää kellonajasta riippumatta. Tällä hetkellä odotan toukokuuta, kavereiden tapaamista, kavereiden kohtaamista, näkisin yhden parhaista kavereistani -- sen henkilön, jonka kanssa olen puolen vuorokauden istunut keittiössä ja puhunut lähes taukoamatta. Näkisin pian myös sen henkilön, jonka kanssa jutustellessa nukahdimme kesken lauseen. 

Tavallaan odotan myös tulevaa syksyä, koska en ole kotiseutullani. Näiltä näkymin vietän syksyni ulkomailla ja lähtöni olisi elokuun lopussa. Vaihtoehtoja on kaksi, toinen todennäköisempi kuin toinen, mutta yhtä mahdollinen vielä. Toukokuun alussa selviää kaikki vähän paremmin.

Monta asiaa on avoinna. Onneksi, tiedän, että sydämeni on vielä vasemmalla puolella ja se tykyttää. Muistan vielä sen tunteen, kun pelotti tai kun oli perhosia vatsanpohjassa. 

Uskalla olla utelias -- se kannattaa! 
Uskalla olla rohkea -- se palkitaan! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

It will be alright.

Pelasin kerran jalkapalloa. Minulla oli vielä sinä aamuna kaikki hyvin. Lämmittelin lihakseni, kävin aamulenkillä.. Oli kesä.. Aurinko paistoi.  Oli yhdeksäs kesäkuuta ja vuosi oli 2012. Viikkoni kohokohta. Jalkapalloturnaus. Viisi peliä. Ensimmäinen peli alkoi, pari kosketusta , sain pallon ja olin juurikin syöttämässä sitä, polveni oli hieman koukussa, koholla, irti nurmesta. Vastustaja juoksi päin ja ihanku yli polven. Polveni vääntyi ulospäin, napsahti ja minä makasin nurmen pinnalla ja huusin kivusta. Huusin ja itkin, niinku en olisi ennen ikinä kipua kohdannutkaan. Kipu oli todella kova, ettei sitä olisi pystynyt edes millään kuvittelemaankaan.  Epäilin , että lumpio on mennyt pois paikoiltaan tai jotain muuta kamalaa. Nopeasti joukkueen valmentajat pelaajineen siirsivät minut kentän laidalle, rauhoittelivat, nostivat jalat koholle, laittoivat kaksi kylmäpussia molemmille puolille polvea ja siteen päälle, mikä pitelisi kylmäpussit paikoillaan. Siinä itkua

A Rotten Guest.

“You wake up one morning and there it is, sitting in an old plaid bathrobe in your kitchen, unpleasant and unshaved. You look at it, heart sinking. Madness is a rotten guest .”  Madness: A Bipolar Life. Kirjoittaja kärsii  bipolaarisesta mielialahäiriöstä.  Suosittelisin lukemaan tämän kirjan jo hyvän lukukokemuksensa takia, ja varsinkin, jos lähipiiristä löytyy joku, joka kärsii kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä. Erittäin hyvin tässä kirjassa käy ilmi, miten sairaus vaikuttaa kaikkiin ja kaikkeen, vaikka onhan se tiedossa, mutta ei sitä halua ajatella.  Olen lukenut myös  Marya Hornbacherin  edellisen kirjan:  "Elämä kateissa - kertomus anoreksiasta ja bulimiasta". Madness  alkaa limittäin sen kanssa, mitä hän kertoi Wasted (suom. Elämä kateissa) - teoksessa, mutta perehdyttäminen syömishäiriöihin ei ole tässä kirjassa keskeisintä, vaan hänen mielialahäiriö. Muutamien sivujen jälkeen ollaan ajassa sen jälkeen, kun syömishäiriö ei vaikuttanut olevan niin ke

mi semana

Huhtikuun alusta Heiaheia-kalenterini on alkanut näyttämään jo hieman paremmalta. Joulu/helmi/maaliskuu olivat todella hiljasia ku ei tullut paljoakaan erikseen liikuttua vapaa-ajallani. Aamusali saa herämään kropan ihan mukavasti. Running-tuossa nyt on lähinnä hölkyttelyä ja linkuttelua, kun vihloo tosi pahasti tervettä polvea sisäsyrjän puolelta ja lumpion päällä tuntuu kipua. Kuten huomaa, sain mitalin , että oon 10 x käynyt salilla vuonna 2013. Jippiikaijee. Jes! Oon tosi "ylpeä" -- onhan sitä tullut salilla ryhmäliikuntoissakin käytyä, mutta aika surkeata tuo on, kun 10 x tulee täyteen vasta huhtikuussa, mutta voin leikkiä, että huhtikuusta huhtikuuhun on "minun vuosi" vaikka muilla se vaihtuisikin joulu-tammikuun vaihteessa. Laitoin sähköpostia eräälle pesäpallojoukkueelle.  Kuulin, että olisi mahdollista ehkä pelata, niin haluaisin hirmu-hirmu kovasti pelata, edes sitä maakuntasarjaa. Ei oo niin väliä, kunhan saisin pelata, koska se on niin mukav